SŁOMER
Koncentrat szczepów bakterii, których zadaniem jest przede wszystkim intensywny rozkład słomy i resztek pożniwnych oraz odbudowa próchnicy
Korzyści:
1
Słoma jest szybko rozłożona bez zalegania w glebie
2
Ukierunkowany, specyficzny metabolizm silnych szczepów bakterii przekształca masę organiczną w żyzną i zdrową glebę
3
Następuje szybsza odbudowa próchnicy oraz lepsze magazynowanie wody
4
Tworzy się lepsza dostępność i przyswajalność składników pokarmowych przez rośliny
5
Bardzo szybko pod wpływem mikroorganizmów zmienia się struktura gleby, co obrazuje tworzenie się agregatów, w wyniku czego ułatwiona jest uprawa,
łatwiejszy transport powietrza i wody
Składniki:
Naturalny kompleks żywych kultur bakterii; Bacillus, bakterii kwasu mlekowego, ekologiczna
melasa z trzciny cukrowej, woda rewitalizowana.
Stosowanie:
SŁOMER stosuje się w roztworze wodnym w formie oprysków, na pociętą słomę, ściernisko, obornik lub poplon. Po zaaplikowaniu preparatu należy wymieszać z glebą.
Dawkowanie:
2 litry na hektar, rozcieńczone w 250-300 litrów wody.
Preparat stosować w dni pochmurne, w czasie lub po deszczu, wcześnie rano lub wieczorem.
Przechowywanie:
Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Zachowuje najwyższą jakość przez okres 12 miesięcy od daty produkcji podanej na opakowaniu. Po otwarciu najlepiej zużyć w ciągu 6 tygodni.
Unikać przemrożenia.